De stille aanbidder

magazine-mockup_smal2

Hieronder vindt u een voorproefje. Bent u benieuwd naar de rest van het artikel of naar het hele blad? Vraag Petrus dan hier aan.

 

De stille aanbidder in de Petrakerk in Rotterdam

In de Rotterdamse wijk Lombardijen, gebouwd in de jaren 60, gaat de stille aanbidder naar de Petrakerk. De gemeente is ontstaan toen de Gereformeerde Kerk Lombardijen en de Vrije Evangelische Gemeente Rotterdam samengingen.

Zat de kerk vol?

“De vrij grote kerkzaal was half leeg, er waren ongeveer 100 mensen aanwezig. Na afloop sprak ik een kerkganger die vertelde dat er normaal zo’n 40 tot 45 bezoekers zijn. Het waren er nu meer, omdat het een herdenkingsdienst was.”

Waren er veel jongeren?

“Er waren twee kinderen, de overige mensen waren oud(er). De kerkganger die ik sprak, vertelde dat er amper jongeren meer zijn in deze gemeente. Misschien komt dat ook doordat meer dan de helft van de bewoners van deze wijk ouder is dan 50. Jaren geleden was dat wel anders: toen waren er in de ochtend vier diensten, en elke keer zat de kerkzaal vol.”

Waar ging de preek over? Was hij te volgen?

“De preek was kort, maar krachtig. De dominee vertelde naar aanleiding van Openbaring 7 over God die ons serieus neemt in onze ellende. Christus ging ook de weg van de kwetsbaren. De dominee legde iets uit over het symbolische getal van de 144.000 mensen en noemde de ontelbare menigte voor Gods troon. Iedereen, met al zijn fouten, mag uitkijken naar een toekomst met God.”

Wat vond je van de muziek?

“We zongen psalmen en liederen uit het liedboek. Die sloten goed aan op het thema van de preek en het was ook mooi gemengd zo. Ze waren met zorg uitgezocht.”

Benieuwd naar het hele artikel?

Wilt u Petrus gratis in uw brievenbus? Of cadeau geven aan een ander?
Neem hier een abonnement.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan onze magazinetrailer!

Protestantse Kerk in Nederland

In de Protestantse Kerk komen mensen samen rond het evangelie van Jezus Christus. In plaatselijke gemeenten in heel Nederland zoeken mensen samen naar geloof, hoop en liefde. Dit gebeurt niet alleen binnen de eigen gemeenschap, de kerk is ook maatschappelijk betrokken. De Protestantse Kerk heeft eeuwenoude wortels, maar experimenteert ook met nieuwe vormen van kerkzijn.

logo_rgb_web