‘Geloven door
ellende heen’

‘Geloven door ellende heen’

Hieronder vindt u een voorproefje. Bent u benieuwd naar de rest van het artikel of naar het hele blad? Vraag Petrus dan hier aan.

 

‘Geloven door
ellende heen’

Hij (75) zit altijd rechts in de kerk, zij (21) in het midden. Ze kennen elkaar van gezicht, maar hebben elkaar nog nooit diep in de ogen gekeken. Tijd voor een goed gesprek. Over geloof, twijfel en vertrouwen.

Het is bijna veertig jaar geleden dat Dick meehielp om de Ichthuskerk in Zoetermeer op te bouwen – ver voordat Sharon geboren werd. Tussen de twee gaapt meer dan een halve eeuw en ze lijken niet veel gemeen te hebben. Hij heeft zijn werkzame leven al achter de rug. Zij moet er nog aan beginnen. Zij rijdt elke zondag – “Nou, bíjna elke zondag” – op de fiets naar de kerk. Hij gaat op zijn scootmobiel – “… behalve als het slecht weer is”. Maar al vroeg in het gesprek blijken ze te worstelen met dezelfde thema’s. Dick: “Ik ben af en toe jaloers op mensen die heel intens geloven. Ik heb wel duizend-en-een vragen en twijfels.”

Dick en Sharon

Sharon is derdejaars- student Bestuurskunde aan De Haagse Hogeschool. Ze woont bij haar ouders in Zoetermeer. Dick is gepensioneerd, heeft vier dochters en acht kleinkinderen, en is twaalf jaar ouderling geweest in de Ichthuskerk. Ook hij woont in Zoetermeer.

Onwijs mooi

Of ze een voorbeeld hebben, als het gaat om geloof? Sharon weet het meteen. “Mijn ouders gingen niet naar de kerk, maar mijn moeder leerde me wel bidden en vertelde me over God. Dat maakte dat ik al jong wist dat ik gedoopt wilde worden. Zo kwam ik op mijn zestiende in contact met een dominee die heel geïnteresseerd, aardig en open was. Toen we elkaar een aantal keer gesproken hadden, stelde hij voor dat ik niet alleen gedoopt zou worden maar ook meteen belijdenis zou doen. ‘Dan kiest Hij jou en kies jij Hem op één dag.’ Onwijs mooi, toch?

Benieuwd naar het hele artikel?

Wilt u Petrus gratis in uw brievenbus? Of cadeau geven aan een ander?
Neem hier een abonnement.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan onze magazinetrailer!

Protestantse Kerk in Nederland

In de Protestantse Kerk komen mensen samen rond het evangelie van Jezus Christus. In plaatselijke gemeenten in heel Nederland zoeken mensen samen naar geloof, hoop en liefde. Dit gebeurt niet alleen binnen de eigen gemeenschap, de kerk is ook maatschappelijk betrokken. De Protestantse Kerk heeft eeuwenoude wortels, maar experimenteert ook met nieuwe vormen van kerkzijn.

logo_rgb_web